diumenge, 18 de gener del 2009

Quesnay & IC-V EUA.



Si en aquest post em limités a anunciar que les esquerres dogmàtiques són mentideres compulsives no descobriria res de nou, qualsevol sap que la República Democràtica d’ Alemanya, per exemple, no tenia res de democràtica i molt de dictatorial...i no precisament del proletariat, sinó sota el jou d’ unes elits repugnants. Comunistes.

Per tant, com que es tracta d’ escriure alguna cosa diferent al que és senzillament evident i obvi, no ens mocarem amb mitja màniga i avui demostrarem com IC-V, senzillament, no només no és d’ esquerres ni defensora de les classes treballadores i/o autònomes, sinó que és representativa del conservadorisme més tronat (en la millor tradició del comunisme real). Antiiniciatius, retrògrads, involucionistes i enemics de la soferta classe assalariada. Fisiòcrates, en definitiva.

Anem a pams, i comencem per apuntar tal i com escriu avui en J. Barbeta a l’ LV que els comunistes catalans amb l’ ensorrament del seu invent, lluny de deixar-ho córrer i canviar d’ ofici, van preferir canviar d’ ideologia i passar-se a dir ecologistes. Ras i curt. Com si el nom fes la cosa i talment com si els comunistes, històricament, haguessin tingut mai cap inquietud o bagatge mediambiental, aquesta colla s’ hi abraça, a la fisiocràcia, sense el més mínim complex, ni borrall de vergonya.

De la mateixa manera que aquests darrers anys els comunistes, com a bons conservadors del seu statu quo, s’ han abrandat a l’ ecologisme, al segle XVIII els aristòcrates terratinents francesos també ho varen fer, i també van exposar una justificació filosòfica, convincent a molts incauts, com un dret superior, gairebé diví, o simplement irrecusable.

La fisiocràcia al s.XVIII era definida com aquella teoria política que sosté el paper preponderant de la naturalesa en el món econòmic...(us recomano que llegiu que en diu l’ Adam Smith al respecte, paga la pena; llibre 4 capítol 9 de l’ obra Investigació en la Naturalesa i Causes de la Riquesa de les Nacions).

No us vull avorrir amb les al·lucinacions de Quesnay (metge personal de Madame Pompadour) ideòleg de la fisiocràcia, ni amb les de Turgot, tot i que aquest va ser “intendant” (administrador provincial de Limoges) i almenys durant aquest temps que va administrar pressupost públic, no va estar- se per brocs ni tonteries i va patrocinar un conjunt de mesures per fomentar l’ agricultura, promoure el comerç local, MILLORAR EL TRANSPORT PER CARRETERA i LIMITAR ELS ABUSOS FISCALS (com el Saure, vaja).
Ni tampoc vull extendre’ m amb en du Pont que tot i perdre el temps amb aquesta colla, i publicant el llibre dels seus desvariegis, al final va crear un imperi industrial químic que encara avui perviu...amb un molí de pólvora com inici de l’ empresa.

Els fisiòcrates tenien com a fi primordial refusar les pretensions i intromissions del capital mercantil i les rebels, cruels i vulgars forces industrials. Defensaven el “droit naturel”. La norma general del govern havia de ser el “laissez faire, laissez passer” ( com l’ eco dels sociates, que deixen passar tot el mal que el sociatisme genera), esperen que sense fer res de res (ajudant a bloquejar tota iniciativa) les coses es faran soles, i el benestar plourà del cel...el seu sí que els plou...i com els raja!
Costa d’ entendre que els neoliberals hagin fet pròpia aquesta frase d’ inoperància del tronat conservadorisme fisiòcrata, però ells sabran perquè la treuen de context. I fan seva la seva perversitat.

Un altre regal d’ aquests indigents intel·lectuals, avui representats pels post-comunistes, era el concepte de “produït net”, que ens venia a dir que fora de l’ agricultura tota la resta era parasitisme econòmic, així com la gent d’ IC-V considera que hi ha tota una colla de sers inferiors, una classe improductiva, integrada per artesans, mercaders i manufacturers. Als quals cal collar a impostos, taxes i reglaments fins que desisteixin dels seus malèfics propòsits...igualets, igualets.

Tot i que a l’ obra i capítol que us cito d’ A.Smith ens diu que ell dubta que aquests paleolítics plantejaments s’ hagin aplicat o apliquin mai enlloc en el futur...a Catalunya ens toca patir-los.

Així els neofisiòcrates d’ IC-V, com apunta en Tremosa, bloquegen iniciatives o actuacions que no serien tolerades en un país normal que no patís aquesta xacra, que patim a Catalunya, a Castelldefels, per exemple, els ànecs dels aiguamolls ARTIFICIALS del Remola i la Ricarda són més importants que els seus habitants; tot i que el seu alcalde els ofereix terrenys per traslladar-los, per així allargar les pistes de l’ aeroport del Prat que ensordeixen dia i nit als veïns, ICV imposa el seu tronat fisiocratisme amb total impunitat. Els veïns que es fotin.

El que jo no entenc és com els veïns d’ aquests ànecs no en foten un tros a l’ olla, un altre a la cassola...i la resta al contenidor d’ orgànics. No ho entenc, tot i que quan ho facin tindran tota la meva comprensió, i els ajudaré tant com calgui a acusar els fisiòcrates de la remullada fi dels ocellots de marres.

Tampoc entenc, com els transportistes, comercials i altra bona gent obligats a circular i a fer la seva feina a pas de carro o de tortuga, amb no sé quin indemostrat pretext d’ emissions de CO2, cada vegada que passen per una conselleria o simple secció local d’ ICV no els deixen una bona botzinada com la que ells proposaven de fer als soferts i innocents treballadors-cobradors dels peatges de les autopistes.
De veritat que no ho entenc.

Tampoc entenc com les empreses no denuncien els increments de costos que la mesura els significa i per tant l’ obligat trasllat a preus que comporta i la corresponent pèrdua de competitivitat que els suposa...és possible que si a la Revolució francesa s’ innovés per la via de la guillotina per posar fi a tanta tonteria fisiòcrata, avui, els menestrals i industrials estiguin fent càbales per trobar un invent que els elimini de la mateixa efectiva manera però...sense esquitxar gota.

Salut i independència,
Cesc.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvolgut Cesc.

Magnific post. De la mateixa manera que els comunistes catalans, devant de la evidència del seu fracás, alguns es transvestiren d'ecologistes, altres, ho feren en independentistes, el cas era trobar un producte que poguessin vendre al mercat devant del rebuig sobre el producte que ens havien estat venent fins a les hores.

D'aquests que possaren a la venda l'independentisme amb un cert èxit, n'hi ha de llestos que ara es fan passar per "lliberals", però encara n'hi ha de recalcitrans que fins fa quatre dies, a la seua web encara hi tenian com ensenya la falç i el martell, em refereixo a aixó tant pintoresc de les C.U.P. Ah!, fa poc que ja han tret la falç i el martell però la seua ideologia marxista-leninista roman intacta. Embolcallada amb una estelada que es veu que ho justifica tot, aixó si.

Dels altres, dels que ara es volen fer passar per lliberals, els d'ERC, tot plegat, ja hem vist com ha acabat, independentistes que lliuran la Nació a qui governa Espanya impedint qualsevol progrés nacional i econòmic per Catalunya...aixó si, al igual que les C.U.P. covenientment embolcallat amb l'estelada, que com he dit, ho justifica tot.

Tots aquests, tenen en comú que son d' "esquerres", és a dir, dels bons, que aplicant-lis la coneguda frasse de Francesc Pujols, pel sol fet de ser-ho, ja ho tenen tot pagat.

Cordialment.

Anònim ha dit...

El tripartit és la dreta conservadora i cada vegada els fa menys vergonya demostrar-ho.
Ho demostra en Zaragoza quan declara i redeclara fins a l'esgotament que en Mas és un radical, no sap el bon nom que li dóna dient això.
Ho demostra en Saura amb les seves teories conservacionistes que fan que una carretera de dos carrils sigui més bona que una de tres, malgrat que aconseguin el mateix impacte ambiental provoqui més accidents.
Ho demostra en Carod, a qui només el preocupa seguir essent vicepresident...

Dies de fúria ha dit...

molt bo i molt bé!!!

Anònim ha dit...

Cesc,
Mestre, estàs molt fi. Molt bé el post.
Jo, si veig la independència i la consolidació de la Catalunya lliure (ja es dificil, ja..), em faria d'un partit radical català, com l'italià.

Es patètic que encarregats i ajudants d'encarregats, sense estudis ni intel.ligència, defineixin cada dia als adversaris segons els hi bufi el vent.

Com el socialisme es el que fan els socialistes (Felupe G. dixit), aviat podran dir que son l'extrema dreta espanyola.

Cordialment
Andreu

Jesús (Xess) ha dit...

I això que no heu de treballar per a ells, que si no...

Cesc. ha dit...

Josep,
Em sembla que era n' ALT que fa uns dies deia el mateix en un article; l' instrumentalització que s' ha fet del concepte independència, per pura bannalització, com un embolcall buit de contingut. Per això, trobo molt bé que un partit com CDC agafi el toro per les banyes i sense proclames ni enrenou hi treballi seriosament, ni que sigui com un escenari de futur plausible. A CDC s' està fent una bona feina, més de la que transcendeix...de moment apunta maneres.

J.,
Conservadors com els rendistes que no arrisquen ni un ral que no sigui a plaç fix i minça retribució garantida. Una veritable vergonya...i més en els temps que corren on caldria acció i lideratge, però ells, res. Ni mu.
A mi, personalment, cada vegada que titllen en Mas de radical sento un calfred que em recorre l' espinada...és la constatació que la direcció d' ERC ha perdut l' últim gram de dignitat. Que escoltant-ho d' un sociata...callin, és que alguna cosa tenen entaforada a la boca que no els deixa ni enraonar...així s' ennueguin!

Elies,
Suposo que el molt bo és perquè t' ha agradat el post, i el molt bé pels punts i apart... que m' esforço a anar situant.
La veritat és que els fisiòcrates es mereixen un desemmascarament sistemàtic. Ja se' ls hi ha acabat això d' anar passant com si mai haguéssin trencat cap plat.

Andreu,
Avui he estat amb una colla d' empresaris, la majoria exportadors de diferents sectors i un ha preguntat a la concurrència,
- Si la gent que hi ha a Govern us envia un CV, sense nom ni foto, optant a un càrrec de 25.000€ bruts l' any, l' agafeu?
M' ha semblat molt simptomàtic del nivell de desprestigi que han assolit.

Xess,
Benvingut al Decidit, ja et ben planyo si has de tenir per cap un fisiòcrata.

Salut i independència,
Cesc.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Cesc, ara diuen els de ICV que hi ha una campanya ferotge contra ells, i que tothom ataca a ICV, que son una mena de víctimes, o sigui que la incompetència dels consellers de ICV al capdavant de les seves conselleries no es pot ni denunciar , perquè resulta que si els hi dius que son uns incompetents et diuen que fas una persecució contra ells.

Per altra banda, quant l’Artur Mas va dir que obria la casa gran a tots els catalanistes, molts no el van creure, ens deien que eren bones intencions i res mes, Quant al congrés de CDC s’aprova a la ponència d’estratègia que apostem per la sobirania Nacional de Catalunya, i que s’ha de plantejar el dret a decidir del poble de Catalunya, ens van dir que érem tèbies en els nostres plantejaments, i ara que escollim al Tremosa, sobiranista declarat, el PSC ens diu que hem radicalitzat el missatge, i ERC ens diu que no es independent perquè va militar 17 anys a CDC, però des de el 2000 no milita a cap partit perquè es va donar de baixa.
Uns s’autoproclamen independentistes i en 5 anys que porten al govern, Catalunya no ha avançat ni un pam més en qüestió nacional que el que havia avançat amb CIU, més aviat hem anat enrera.

Amb el teu permís et poso un link al meu bloc, a la secció de links interessants.

Cesc. ha dit...

Vaig assistir personalment a la Conferència de Mas del 20-N al palau de congressos del capdemunt de la Diagonal, vaig quedar impressionat que amb el tipus de gent que hi havia digués el que va dir i la gent l' ovacionés. Gratament impressionat.
Al vostre congrés del Juliol hi vaig anar com ambaixador del Cimera (CDC convidava els blocaires), ens van ensenyar tota l' organització i ens van fer una conferència molt interessant.
Les ponències aprovades me les van passar i també són com cal.
El País per part vostra es va normalitzant.
Ara ens vindrà el torn de redreçar-nos nosaltres, que amb tanta satel.lització ens tenim ben marejats.
A veure si entre demà i dilluns acabo un post de reconeixement per en Mas i la seva valentia d' apostar per un patriota com en Tremosa.
El post del Congrés de CDC el pots llegir aquí
Pots enlleçar i venir sempre que vulguis.
Salut i independència,
Cesc.

Anònim ha dit...

Cesc com anem?, no has donat cap senyal de vida al meus missatges.
Perquè no contestes els e.mails i el missatges al mòbil?
Necessito aclarir un tema amb tu urgentment
Manel